Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Thu May 23, 2019 6:00 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Depot servicing?
PostPosted: Mon May 06, 2019 2:11 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Mar 27, 2019 11:30 am
Posts: 113
My trains only seem to use depots directly on their primary path if not given an order.

They will not use depots which require a departure from the primary path even of just a few tiles. Unless I set orders to do so.

I thought they are supposed to seek out a depot when it is time for service.

Running OTTD-JGR 0.30.3.

Help!

Thanks.


Top
   
 Post subject: Re: Depot servicing?
PostPosted: Sun May 12, 2019 11:24 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Nov 01, 2017 9:19 pm
Posts: 11
I can't find a link, but I have read somewhere that a depot will be considered only if the detour required to reach it is 20 tiles or less.

Consider using "Maintain if needed" or forced servicing.


Top
   
 Post subject: Re: Depot servicing?
PostPosted: Mon May 13, 2019 6:57 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Mar 27, 2019 11:30 am
Posts: 113
I see your point.

How to build my depots where the trains manage it themselves, but do not drag down the flow of trains?

So, I guess need to make my depot sidings just slightly longer than my trains?

Thanks.


Top
   
 Post subject: Re: Depot servicing?
PostPosted: Tue May 14, 2019 1:15 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Mar 27, 2019 11:30 am
Posts: 113
odisseus wrote:
I can't find a link, but I have read somewhere that a depot will be considered only if the detour required to reach it is 20 tiles or less.

Consider using "Maintain if needed" or forced servicing.


I conducted some experiments. It was the distance.

Now, just to be clear.

Is it 20 tiles extra to reach the depot?

or

It is 20 tiles extra to detour to the depot?

Because in the latter case, I have enough tiles to allow for full acceleration/deceleration of trains accessing depots.

Thanks!


Top
   
 Post subject: Re: Depot servicing?
PostPosted: Wed May 15, 2019 11:49 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Mar 27, 2019 11:30 am
Posts: 113
I have been playing around with depots. It is the distance off the line to the depot, and not the entire detour length. This is quite nice as it pretty much allows trains to exit and enter depot sidings at full speed.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2019 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2019.
Hosted by Zernebok Hosting.