Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Wed Oct 18, 2017 1:04 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 2:31 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Apr 09, 2004 9:14 pm
Posts: 50
Location: Leiden
For a few days their site gives a 403 forbidden error.
Is there a technical problem or have they closed for some reason?

BTPro


Top
   
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 3:06 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Dec 18, 2004 5:35 pm
Posts: 14819
Location: Stockholm, Sweden
I can access the website just fine. Try clearing your cache and cookies.

_________________
Image
OpenTTD Scenarios:
Archipiélago Hermoso
(Latest Release: Version 3.2)
Turnpike Falls (Latest Release: Version 0.91) 2016-06-23


Top
   
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 5:30 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Apr 09, 2004 9:14 pm
Posts: 50
Location: Leiden
Chrill wrote:
I can access the website just fine. Try clearing your cache and cookies.


I have been on their site last Friday (I think) and it was okay.
Since then I can't access it.
Just tried it on Firefox (which doesn't safe any data the way I have configured it) and get the same error as I get on IE11:

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Top
   
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 6:04 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:07 pm
Posts: 160
Location: Portugal
I can access it just fine too and it's my first time doing so. If your IP is randomly assigned, perhaps you've been assigned a blacklisted one?


Top
   
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 7:29 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Dec 18, 2004 5:35 pm
Posts: 14819
Location: Stockholm, Sweden
You have definitely been banned. That's what happens when you post bad NewGRFs :mrgreen:

_________________
Image
OpenTTD Scenarios:
Archipiélago Hermoso
(Latest Release: Version 3.2)
Turnpike Falls (Latest Release: Version 0.91) 2016-06-23


Top
   
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 7:41 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Apr 09, 2004 9:14 pm
Posts: 50
Location: Leiden
Chrill wrote:
You have definitely been banned. That's what happens when you post bad NewGRFs :mrgreen:


Wow, seriously?
I couldn't remember my password as I didn't play for a long time.
So tried some combinations and in the end requested my username.
Then I found an old email containing both username and password and succesfully logged in with my credentials.
After that, I left the site.
If such actions warrant a ban, well back luck for me then.


Top
   
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 11:22 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:07 pm
Posts: 160
Location: Portugal
Chrill wrote:
That's what happens when you post bad NewGRFs

What's a "bad NewGRF"? One that's nothing but bad features? Or more like malware and such?


Top
   
PostPosted: Mon Apr 10, 2017 5:23 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Dec 18, 2004 5:35 pm
Posts: 14819
Location: Stockholm, Sweden
Sorry if that came across as rude, I was merely joking about. My apologies!

_________________
Image
OpenTTD Scenarios:
Archipiélago Hermoso
(Latest Release: Version 3.2)
Turnpike Falls (Latest Release: Version 0.91) 2016-06-23


Top
   
PostPosted: Mon Apr 10, 2017 11:33 am 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:07 pm
Posts: 160
Location: Portugal
Oh, no, I was genuinely curious actually :lol:


Top
   
PostPosted: Tue Apr 11, 2017 12:06 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Apr 07, 2011 2:17 pm
Posts: 42
well, it happened when I was entire weekend without internet :S

Anyway, our provider decided to update some servers and that scrambled some DNS we use.
All got back to normal some time ago but, if experiencing problems, clear cache and cookies.

From the BTPro team, our apologies and thank you for the understanding :)

best regards,
ST2-BTPro admin

Edit: typo


Top
   
PostPosted: Sat Apr 15, 2017 5:30 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Apr 09, 2004 9:14 pm
Posts: 50
Location: Leiden
I've cleared all there is to clear, but from my computer I still get the same 403 Forbidden message.
When I try to reach the site using my iPad, it does open, so my IP address isn't banned.
Any further help would be appreciated.


Top
   
PostPosted: Tue Apr 18, 2017 2:32 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Feb 12, 2010 2:30 pm
Posts: 506
Location: Luxembourg
no access here too. Have never visited the site from this PC & connection


Top
   
PostPosted: Tue Apr 18, 2017 3:20 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Apr 07, 2011 2:17 pm
Posts: 42
well, I've only told what made it work for me, cleared the Cache, Cookies and, just in case, I've cleared all stuff browser had stored - this worked for different computers (work/home), phone and tablet.

Here's some examples:
Image

Image

I have no idea what more to say :S


Top
   
PostPosted: Tue Apr 18, 2017 7:19 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Apr 09, 2004 9:14 pm
Posts: 50
Location: Leiden
I've asked my personal system administrator (who happens to be bother) to look into this problem and he found that there's a problem with the IPv6-part of BTPro:

Quote:
[removed for privacy]:~# host openttd.btpro.nl
openttd.btpro.nl has address 5.135.161.60
openttd.btpro.nl has IPv6 address 2a0b:7280:100:0:4c3:b8ff:fe00:20a5

[removed for privacy]:~# telnet 5.135.161.60 80
Trying 5.135.161.60...
Connected to 5.135.161.60.
Escape character is '^]'.
GET /
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en-gb" lang="en-gb" dir="ltr">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="keywords" content="Index" />
<meta name="rights" content="(c) 2017 - BTPro - OpenTTD Community" />
<meta name="robots" content="index, follow" />
<meta name="description" content="Index - BTPro - OpenTTD Community" />
<meta name="generator" content="Joomla! - Open Source Content Management" />
<title>Index - BTPro - OpenTTD Community</title>
<snip>


[removed for privacy]:~# telnet 2a0b:7280:100:0:4c3:b8ff:fe00:20a5 80
Trying 2a0b:7280:100:0:4c3:b8ff:fe00:20a5...
Connected to 2a0b:7280:100:0:4c3:b8ff:fe00:20a5.
Escape character is '^]'.
GET /
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>403 Forbidden</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Forbidden</H1>
You don't have permission to access / on this server.
<HR>
<I>(none)</I>
</BODY></HTML>


Top
   
PostPosted: Fri Apr 21, 2017 12:44 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Mon Aug 08, 2011 9:56 am
Posts: 16
Location: The Netherlands
Yisc wrote:
I've asked my personal system administrator (who happens to be bother) to look into this problem and he found that there's a problem with the IPv6-part of BTPro:


Now THAT was a very helpfull post :-) Thank you very much for that...

This reminded me that when my DNS hosting company changed host that I did change back the IPV4 DNS record to the correct IP address, but not the IPV6... This has been fixed now after reading this very helpfull post. Let's see if this fixes all the problems that people may have to reach BTPro.

Thanks again and best regards,

Frank
Server Admin and Webmaster
BTPro OpenTTD Community


Top
   
PostPosted: Fri Apr 21, 2017 8:45 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Apr 09, 2004 9:14 pm
Posts: 50
Location: Leiden
Hooray, it's working for me (and all other as well I think) now.
Thanks for the effort.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.