Australian Railway Stations

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

LaChupacabra
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 145
Joined: 08 Nov 2019 23:54

Re: Australian Railway Stations

Post by LaChupacabra »

Hey Garry
I've been playing with your stations recently and ran into a not nice problem.

For some reason your add-on enlarges the station selection window during construction. This probably has to do with adjusting the window to the length of the station name text, but I'm not sure. The same happens with Dutch stations. Here, however, the window is still much wider than the longest name. Something is wrong.

Such extension of the window does not help at all, but only covers the screen of the game during construction, which is troublesome, especially when building large stations.

Normal window size
Station construction window 1 - normal.PNG
Station construction window 1 - normal.PNG (61.27 KiB) Viewed 1017 times
Dutch stations - enlarged window adapted to too long names
Station construction window 2 - automatically enlarged - dutch set.PNG
Station construction window 2 - automatically enlarged - dutch set.PNG (69.81 KiB) Viewed 1017 times
Australian stations (especially freight) - unreasonably, 2x(!) enlarged window
Station construction window 3 - automatically enlarged - auz set.PNG
Station construction window 3 - automatically enlarged - auz set.PNG (62.81 KiB) Viewed 1017 times
Btw. New bus and lorry terminals looks very interesting. :)
I am sorry for may English. I know is bed.
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

When I first started coding I never thought that the description in the items would matter and also I using large monitor so not thought about smaller screens.

I think a lot of other people thought same as me.

So I think that something all codes have to start thinking of and start shortening the descriptions.

If necessary even do a new release of our projects with shorter names.

Just looking at some of mine:

I have "AuzCatenary: Catenary Bitumen" No need for the word "Catenary" to be twice.

Shall see what I can do.

Cheers pal.
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
LaChupacabra
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 145
Joined: 08 Nov 2019 23:54

Re: Australian Railway Stations

Post by LaChupacabra »

Using short names so that they don't affect the width of the window is definitely a good idea - though it can be a problem at times, especially with addons as extensive as yours. :) Using shortcuts can also be inconvenient for the players. However, in the present case of your stations, the length of the text itself doesn't create a problem, it is elsewhere because it is not the text itself that stretches the window.

For example, in the case of DWE and Hungarian stations, the width of the window was increased only as much as it was necessary. For your stations (but not just yours - Dutch, Kiwi and Noth Korea Stations are also affected) the width of the text field is much wider than the text itself. It looks the worst in the case of Auz Freight Stations and Auz Train Depot Extensions, where the names would easily fit into the standard window width.

Below I have marked the parts with the longest names in few addons - you can see how much the windows are enlarged unnecessarily.
Station construction window 4 - auz freight stations.PNG
Station construction window 4 - auz freight stations.PNG (79.74 KiB) Viewed 842 times
Station construction window 5 - auz train depot.PNG
Station construction window 5 - auz train depot.PNG (86.94 KiB) Viewed 842 times
Station construction window 6 - auz stations.PNG
Station construction window 6 - auz stations.PNG (78.82 KiB) Viewed 842 times
Unfortunately, the problem persists with every of your stations addon.

Ps. You can also remove "Stations" from the names on the list of the... stations - they are not needed (look at ISR). ;)
I am sorry for may English. I know is bed.
User avatar
Quast65
Tycoon
Tycoon
Posts: 1802
Joined: 09 Oct 2011 13:51
Location: The Netherlands

Re: Australian Railway Stations

Post by Quast65 »

LaChupacabra wrote: 19 Sep 2020 17:33 Unfortunately, the problem persists with every of your stations addon.
The long areas without any text in the menu's is caused by some of the names of the actual stations being long, that automatically widens the windows even when that particular station is not selected in the menu.
Too bad that it is not possible for stations to have additional texts (like with objects), so you unfortunately have to explain the workings of some stations in one long line of text. (its also not possible to break down that one line of text into multiple lines below each other)
Maybe some extremely long names can be shortened a bit, but maybe buying a bigger monitor could also help ;-)
Projects: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=57266
Screenshots: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=47&t=56959
Scenario of The Netherlands: viewtopic.php?f=60&t=87604

Winner of the following screenshot competitions:
sep 2012, jan 2013, apr 2013, aug 2013, mar 2014, mar 2016, oct 2020
All my work is released under GPL-license (either V2 or V3), if not clearly stated otherwise.
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

The long name descriptions are a problem .. many I think I can shorten, but also need to be a name so people know what they selecting.

In the Rail Station Selection Menu .. probable could just have Auz: instead of Auz Freight: or Auz Stations: as long as a small description after Auz: explains what they are without having to click on each one to see.

Another problem is also in the writing in yellow below the image of the item. These will also make the windows longer.

Shall see what I can do.
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
Quast65
Tycoon
Tycoon
Posts: 1802
Joined: 09 Oct 2011 13:51
Location: The Netherlands

Re: Australian Railway Stations

Post by Quast65 »

GarryG wrote: 20 Sep 2020 00:23 Another problem is also in the writing in yellow below the image of the item. These will also make the windows longer.
The longest name (be it either the menu's or the yellow station names) decides how long/wide the window will be.
So no need to make any names shorter, that are already shorter than the longest name ;-) That won't make any difference and it will be a waste of time.

Most important thing to know is that this is not a bug of some sort, its "normal" behaviour.
Best fix would be if stations could get an option for additional text (like objects can have), but I dont think that will happen soon ;-)
Projects: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=57266
Screenshots: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=47&t=56959
Scenario of The Netherlands: viewtopic.php?f=60&t=87604

Winner of the following screenshot competitions:
sep 2012, jan 2013, apr 2013, aug 2013, mar 2014, mar 2016, oct 2020
All my work is released under GPL-license (either V2 or V3), if not clearly stated otherwise.
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

Quast65 wrote: 20 Sep 2020 00:40 The longest name (be it either the menu's or the yellow station names) decides how long/wide the window will be.
So no need to make any names shorter, that are already shorter than the longest name That won't make any difference and it will be a waste of time.
I will shorten some, but this not work if they have other stations loaded from other codes who still have long names.
Quast65 wrote: 20 Sep 2020 00:40 Best fix would be if stations could get an option for additional text (like objects can have), but I dont think that will happen soon
That would be great is ever .. multi tile select work well with many.

Shame also they not have sub-menu. For instance .. only Auz Freight would be shown in main menu and it have a "+" sign indicating can expand the sub menu to see all that is available in that set.

But all a dream .. cheers
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
LaChupacabra
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 145
Joined: 08 Nov 2019 23:54

Re: Australian Railway Stations

Post by LaChupacabra »

GarryG wrote: 20 Sep 2020 01:18 I will shorten some, but this not work if they have other stations loaded from other codes who still have long names.
Relax, this will work. Names of your add-ons are the longest among all add-ons with stations. ;)
Quast65 wrote: 20 Sep 2020 00:40 The longest name (be it either the menu's or the yellow station names) decides how long/wide the window will be.
So no need to make any names shorter, that are already shorter than the longest name ;-) That won't make any difference and it will be a waste of time.

Most important thing to know is that this is not a bug of some sort, its "normal" behaviour.
Misunderstanding. That's why you should also abbreviate the station name (if possible or meaningful of course), and not only those yellow descriptions below.
Creating such long descriptions or names is just creating bugs where there weren't before.
Station construction window 9 - auz train depot.png
Station construction window 9 - auz train depot.png (50.54 KiB) Viewed 636 times
Station construction window 8 - auz useless description.png
Station construction window 8 - auz useless description.png (52.84 KiB) Viewed 636 times
In my opinion, such extensive descriptions are completely unnecessary. You can see what this element is. Why describe something that is obvious???
Quast65 wrote: 19 Sep 2020 21:01 ...maybe buying a bigger monitor could also help ;-)
What laptop would you recommend for me 21, 23, or maybe I should go all the way and buy a 32"? :D
(I will just write that I travel quite often and I don't want to always take a desktop computer with me.)
I am sorry for may English. I know is bed.
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

LaChupacabra wrote: 20 Sep 2020 23:32 Relax, this will work. Names of your add-ons are the longest among all add-ons with stations.
I started working on it, but will take a while as there are a lot of stations pieces to do. :D

Where in the Menu list you show.

I have AuzFreight: Freight Platforms .. this has been shortened .. it will now read Auz: Freight Platforms.

AuzFreight: Mining .. is now Auz: Mining

Everywhere you see AuzStations: Changed to just Auz: as we know they be Station pieces .. just a matter of a brief description after it.

Maybe AuzStations: Country Platforms Gravel Surface .. could just be .. Auz: Gravel Platforms.
Misunderstanding. That's why you should also abbreviate the station name (if possible or meaningful of course), and not only those yellow descriptions below.
Creating such long descriptions or names is just creating bugs where there weren't before.
The description in the yellow below the image will be the biggest problem, but they could be shorter as well.


I will keep working on them and upload when done.

Cheers
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

Started shortening the names in the Railway Station Selection Menu and descriptions.
RailStationSelectMenu.png
(16.36 KiB) Not downloaded yet
So far done AuzBuzAndTruckTerminals
AuzBusAndTruckTerminals.grf
(4.53 MiB) Downloaded 30 times
and AuzTrainDepotExtensions
AuzTrainDepotExtensions.grf
(1.27 MiB) Downloaded 31 times

In the AuzBusAndTruckTerminals I have room for 42 more items .. if there is anything I have in any of my object sets you think would go great as a Non-Track item .. please tell me.

Hope do at least another set today.

Cheers
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

Heres a few more.

Names and menus changed to smaller descriptions.

Footbridges:
AuzStationsFootbridges.grf
(1.8 MiB) Downloaded 28 times
Freight Stations:
AuzFreightStations.grf
(3.54 MiB) Downloaded 27 times
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

and 3 more

Country Stations"
AuzNewCountryPlatforms.grf
(1.79 MiB) Downloaded 29 times
City Stations:
AuzNewCityPlatforms.grf
(1.48 MiB) Downloaded 31 times
Station non-Tracks:
AuzStationsNonTracks.grf
(574.48 KiB) Downloaded 28 times
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

Here the last of them.

Station Catenary:
AuzStationsCatenary.grf
(2.47 MiB) Downloaded 26 times
Stations Normal: (These are all normal platforms (double sided).
AuzStationsNormal.grf
(2.15 MiB) Downloaded 26 times
Sydney Stations:
AuzSydneyStation.grf
(1.66 MiB) Downloaded 31 times
Just 2 more to do ..
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

Last 2:

Waypoints .. these didn't need to have descriptions changed as they don't get displayed. But I added a Singal box called "Illawarra Junction" some time ago, and forgot about it till now.
Illawarra Junction.png
Illawarra Junction.png (45.54 KiB) Viewed 472 times
AuzWaypointsV4.grf
(1.1 MiB) Downloaded 28 times
AuzWiredStations: Use with Wired - telecomunication wires set made by McZapkie.
AuzWiredStations.grf
(43.65 KiB) Downloaded 28 times

There is one word in the station sets I could shorten .. Bitumen .. in Australia it was knows as "Tar" if have no objections I will change Bitumen to Tar next time I update any of them.

Tar also another word for Thank You .. it a word we use around our little kids when they learning to talk.
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3933
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Australian Railway Stations

Post by GarryG »

Hi all,

Been brought to my attention that I forgot to update the AuzRailwayStation set.

This set has many stations that I designed from railway stations in the State of New South Wales, Australia such as Awaba, Dora Creek, Cobar, Mindaribba and some others.

Changes made today:

Changed "AuzStations:" to "Auz:" so now you will get the displays as
Auz: Large Stations
Auz: Very Small
Auz: Non-Track buildings
Auz: Island Stations

Some stations had their names in Capitals .. these now in small letters like all the others.

I hope in a few weeks time (maybe after Christmas as that not far away) to start making more stations based on actual railway stations.

Cheers all
Attachments
AuzRailwayStations.grf
(1.43 MiB) Downloaded 15 times
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests