AuzObjects

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Here the updated AuzFenceObjects and also the source.

Found a few other misalignments with some other sloped fences such as the "Rail Wire Fences", "Wood Paling Fences" and the "Wire Farm Fences".

Hope all working properly now.
Attachments
AuzFencesObjects.grf
(3.48 MiB) Downloaded 14 times
AuzFencesSource22March2020.rar
(5.24 MiB) Downloaded 1 time
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

TTDFanDNUA
Engineer
Engineer
Posts: 46
Joined: 27 Jul 2012 20:08
Location: Haarlem, the Netherlands

Re: AuzObjects

Post by TTDFanDNUA »

Hi Garry,

Do you still have plans to add some more power poles to your set?

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

TTDFanDNUA wrote:
22 Mar 2020 17:52
Do you still have plans to add some more power poles to your set?
Yep .. but just finding it frustrating getting them right. When I start getting frustrated with them I quit for a whilw some times days and some times months, than try again until I get somewhere with them.

Only done these so far and some communication towers. Took me ages to get them this good, but feel they could be better.
Different Poles3.png
Different Poles3.png (47.22 KiB) Viewed 4644 times
Was going to wait till get chance do a few more, but not sure when that will be, so let you try those in image.

Any one like the source see if they can make some tower welcome to use.

Cheers
Attachments
AuzElectricAndTelephoneObjects.grf
(1.99 MiB) Downloaded 34 times
AuzElectricAndTelephoneObjectsSource23March2020.rar
(1.85 MiB) Downloaded 27 times
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Hi all, made some changes to AuzElectricAndTelephoneObjects.

Added 2 telephone Poles and re-installed the power poles I had with Wires. Now you have a choice with or without the wires.
There is 5 choices in the Object Selections.
Object Selection.png
Object Selection.png (6.66 KiB) Viewed 4571 times
.
These are the 2 new Telephone Poles I added without wires. Hope to do a few more.
Telephone Poles.png
Telephone Poles.png (21.11 KiB) Viewed 4571 times
Here the updated file. WARNING it most likely will cause problems with saved games using previous versions of AuzElectricAndTelephoneObjects.
AuzElectricAndTelephoneObjects.grf
(2.46 MiB) Downloaded 20 times
SUGGESTIONS NEEDED:

If I add more with wires .. how do we do the slopes. Not all slopes be same over a certain distance. Even if only goes up 1 slope over a 6 tile distance how would I make the wires so look ok no matter what the slopes look like?

I did a survey using Google Earth on distances of Poles.
* The normal power poles seem to be about 50 meters apart in towns and about 100 meters in the country. So how many tiles between poles would that be.
* The H-Frames are between 200 and 300 meters apart. So I'd probably work on 240 meters so how many tiles between poles would that be?
* The High Towers these average between 400 to 600 m apart. So I'd base it on 500 m. So again how many tiles between poles.

Flat terrain not a problem .. but how do I do these for slopes. I made a scale some time ago when trying to make a scenario. Based on Railway wagons 2 per tile and they average out at 20 m in length in real so that would make a tile 40 meters.

H-Frame for instance if based on 240 meters apart that be 6 tiles between poles. Start a game and see the different slopes in a 6 tile range and let me know how to make the wires to compensate for all those different angles. With 6 tiles the slopes could rise any thing up to 6 high.

If you have some suggestions please let me know.
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Curiosity got the better of me.

Been experimenting adding wires to a set of Power Poles and a set of Telephone Poles using those with the most arms.
The 4 Arm Power Pole will look some like this on level ground.
4 Arm Poles with Wires.png
4 Arm Poles with Wires.png (49.24 KiB) Viewed 4508 times
And the Telephone Pole with 6 arms would look like this.
Telephone Wires.png
Telephone Wires.png (69.72 KiB) Viewed 4508 times
The templates the yellow tile is the main tile and the green would be overlaps.

But looking at changing these a bit. Make #1 set with 2 overlaps of wires instead of one. #2 have no overlaps as overlaps in a southerly direction often glitch. #3 is just wires and change the overlap to go only in a northerly direction. See if can make a 2 tile and a 3 tile of #3. Hope you understand that.

Next experiment see if slopes would look ok.
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Experimented with adding wires to some of those that not had wires.

The 1, 2, 3 and 4 arm power poles been making some with wires. The 1 arm and 4 arm can be seen here with slope sections.
Poles with Wires2.png
Poles with Wires2.png (43.5 KiB) Viewed 4463 times
They are incomplete.

So far I have done:
* All 4 poles shown at bottom of image are 1 tile with wires each side the arms. Have not done them with just wires one side as yet. These can be used on flat and slope 1 high.
* The rest have 1 tile overlap.

* Still need to do the north-south and the East-West directions
* Hope also to make some with lights and junctions.
* Make some more wires with 2 and 3 overlap tiles with them all lapping northern direction.
* Still need to do the 2 telephone wires sets.

Question if I can successfully make these with wires .. should I eventually remove the no-wired ones?

If like to try here the game file.
Attachments
AuzElectricAndTelephoneObjects.grf
(2.6 MiB) Downloaded 31 times
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Trying a new idea to suit those who don't want wires and those who do. Also hope it will reduce the number of pieces needed to make this idea work.

Looking at having the Power Poles and Telephone Poles with no wires in their own "Object Selection Menu"

You can space the poles where you want them in game.

Then if you want the wires, these will be in there own "Object Selection Menu" but only wires, no poles. You just place the wires between the poles.

A sample is with this image. All the poles were placed first .. non of them had wires attached. Then I put the wires between the poles between some of them.

I might have taken on more then I can chew, but will see what happens over the next several days.
Attachments
New idea3.png
New idea3.png (33.05 KiB) Viewed 4201 times
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Still experimenting .. made a new set called "AuzPowerAndTelephoneObjects" this so I don't muck up any saved games you might have using the other version called "AuzElectricAndTelephoneObjects"

As I change and add new objects I will add them to this new file. It will work with the other versions just some items you will have them in 2 different manuals if you use both sets.

Only 3 in menu so far in this set:
Menu.png
Menu.png (5.69 KiB) Viewed 4091 times
The normal type power poles like in this image. There are NO H-Frames, High Towers and Telephone Poles yet.
New idea4.png
New idea4.png (28.84 KiB) Viewed 4091 times
There are poles with lights and also junctions.
I made junction wire for the junction power pole with 1 cross arm going in the South-West to North-East (as in image) direction with 1, 2,3 and 4 cross arm junctions going in north-west to south-east directions.

Have not done the junction wires for the junction pieces with 2, 3 and 4 travel in North-West to South-East directions and not sure if I will as these will be difficult.

Have not done any wires for north-south and east-west directions yet. They probably not really needed.

Want to test for me .. Remember this set will change a lot with new additions when I get chance to work on them.
Attachments
AuzPowerAndTelephoneObjects.grf
(1.57 MiB) Downloaded 12 times
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Still experimenting with the Power Poles and wires.

Added some small poles that take just 2 wires. These I hope will look good going to farm building and industries some like in the image.
New idea5.png
New idea5.png (86.05 KiB) Viewed 3930 times
Also in Purchase Menus added some writing and arrows to describe which was they go.
Menu2.png
Menu2.png (28.29 KiB) Viewed 3930 times
I'll wait till I do some more before letting you try.
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

TTDFanDNUA
Engineer
Engineer
Posts: 46
Joined: 27 Jul 2012 20:08
Location: Haarlem, the Netherlands

Re: AuzObjects

Post by TTDFanDNUA »

GarryG wrote:
23 Mar 2020 01:31
TTDFanDNUA wrote:
22 Mar 2020 17:52
Do you still have plans to add some more power poles to your set?
Yep .. but just finding it frustrating getting them right. When I start getting frustrated with them I quit for a whilw some times days and some times months, than try again until I get somewhere with them.

Only done these so far and some communication towers. Took me ages to get them this good, but feel they could be better.
Different Poles3.png

Was going to wait till get chance do a few more, but not sure when that will be, so let you try those in image.

Any one like the source see if they can make some tower welcome to use.

Cheers
This pole is amazing! Thanks a lot Garry!

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

TTDFanDNUA wrote:
27 Mar 2020 21:06
This pole is amazing! Thanks a lot Garry!
Glad you like them, but as mentioned I think they can be improved.

This what on the drawing board for them.
Kitform.png
Kitform.png (7.32 KiB) Viewed 2156 times
The image includes a kit form. This is how I make most of my things these days. I do all 4 sides and parts as separate items. When got each side how I think they should be just join them together. So much easier this way as can get the shading and the more for actuate.
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3284
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: AuzObjects

Post by GarryG »

Still experimenting.

Changed the graphics to the H-Frame Towers and also the new Lattice Tower .
New idea6.png
New idea6.png (64.39 KiB) Viewed 319 times
Changed the design to the top of the Lattice Tower .. I think it looks a lot better.
The H-Frame towers changed the pole colours and added the overhead Ground Wires. The poles and wires are separate.

Changed the Object Selection Menu as well so easier to find what looking for. Both poles and wires for a particular type of Power Pole are all in same Selection Menu.
Menu3.png
Menu3.png (37.52 KiB) Viewed 319 times
Still a lot to do so if you use this set so until it is finished use with the "AuzElectricAndTelephoneObjects" set.

Hope ya like what been done so far.
Attachments
AuzPowerAndTelephoneObjects.grf
(2.31 MiB) Downloaded 12 times
Soot Happens
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
AuzTrains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
AuzObjects: viewtopic.php?f=26&t=75657
AuzBridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
AuzStations: viewtopic.php?f=26&t=76390
AuzTracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
AuzSubwayStations: viewtopic.php?f=26&t=85335

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests