"Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

Diesel Power
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 146
Joined: 18 Jun 2016 19:05

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by Diesel Power » 28 Jul 2019 10:26

andythenorth wrote:
28 Jul 2019 07:48
North America roster will be next.
Call it "Iron Mustang"!

User avatar
Darthrafael
Engineer
Engineer
Posts: 64
Joined: 03 Aug 2011 14:10
Location: Yes

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by Darthrafael » 29 Jul 2019 18:09

I've found another ghost light, but now I have a question. What's the best way to report things like this? Just make a post every time I find something like this? Or is there a better way?

Vehicle in question this time is the Mail Van (Medium) from 1860
Mail Van 1860s.PNG
1860s Medium Mail vans have this flickering red dot too!
Mail Van 1860s.PNG (33.42 KiB) Viewed 1185 times
Also the small Brake Van
Brake Van.PNG
Smol Brake Van is Haunted with Ghost Lights
Brake Van.PNG (10.47 KiB) Viewed 1185 times
Hi~


Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2749
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by Aegir » 30 Jul 2019 08:35

andythenorth wrote:
28 Jul 2019 07:48
North America roster will be next.

Probably lower speed and higher capacity than the Iron Pony roster. Exact details still need worked out and tested :)
Can idiots like me have the option to run both rosters simultaneously? Because reasons 8)
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Lionic
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 166
Joined: 02 Jun 2014 09:13

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by Lionic » 30 Jul 2019 17:17

Hi andy! I have noticed that Metro trains use company colours of Electric locomotives, not EMU's. Did you plan it this way?

User avatar
andythenorth
Tycoon
Tycoon
Posts: 4925
Joined: 31 Mar 2007 14:23
Location: Lost in Music

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by andythenorth » 31 Jul 2019 07:10

Lionic wrote:
30 Jul 2019 17:17
I have noticed that Metro trains use company colours of Electric locomotives, not EMU's. Did you plan it this way?
It's a bug! Well spotted, thanks :)

Fix will be in the next release :wink:

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2749
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by Aegir » 31 Jul 2019 08:31

andythenorth wrote:
30 Jul 2019 10:18
Aegir wrote:
30 Jul 2019 08:35
Can idiots like me have the option to run both rosters simultaneously? Because reasons 8)
Fork the grf and change the grfid? :twisted:
Well, I suppose I could just do that. I mean it wouldn't be the first time, oh the horrors I've wrought on my own copies of the swedish and jp houses sets...
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
andythenorth
Tycoon
Tycoon
Posts: 4925
Joined: 31 Mar 2007 14:23
Location: Lost in Music

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by andythenorth » 31 Jul 2019 09:49

Aegir wrote:
31 Jul 2019 08:31
Well, I suppose I could just do that.
It's a bit early days, cos the Iron Pony roster isn't even finished yet. :twisted:

But eh, options are:
  • One parameter to choose roster, only one active at once, like FIRS economies
  • One parameter for each roster, on/off, turn on as many as you want
  • One parameter to choose roster, only one active at once, except if you choose an 'enable all rosters' option in the menu
There wouldn't be any code problems having more than one roster active.
Game balance (tech tree, speeds, capacities, dates) would be all over the place, but eh :twisted:

User avatar
trainman1432
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 306
Joined: 05 Jan 2013 02:34
Location: at home

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by trainman1432 » 31 Jul 2019 09:57

Put it to a poll?
Jetrain
YATTC

Lionic
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 166
Joined: 02 Jun 2014 09:13

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by Lionic » 31 Jul 2019 14:46

Is Chinook locomotive borrowed from the planned American roster? I am not specialist but it's name and appearance seem to be different from the other stuff in Iron Pony.

Also a question about electro diesels. According to the description Ultra Shoebox has power of 1267 HP, further description says power on diesel is 1250 hp. Which value should be correct? Same for another electro diesels I've inspected.

User avatar
trainman1432
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 306
Joined: 05 Jan 2013 02:34
Location: at home

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by trainman1432 » 01 Aug 2019 03:37

1- The chinook is british, if you look back through the thread you may find someone pointing out it's real name.
2 - The description of what it says on diesel is accurate for when on unelectrified track.
Jetrain
YATTC

User avatar
andythenorth
Tycoon
Tycoon
Posts: 4925
Joined: 31 Mar 2007 14:23
Location: Lost in Music

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by andythenorth » 01 Aug 2019 06:32

Lionic wrote:
31 Jul 2019 14:46
Also a question about electro diesels. According to the description Ultra Shoebox has power of 1267 HP, further description says power on diesel is 1250 hp.
The issue is caused by the player setting for power units.

1267 metric hp is 1250 imperial hp.

OpenTTD will automatically translate the basic power in the description.

The additional text for 'power on diesel' is provided by the grf, and I don't know how to translate that reliably, but there might be a way. :)

User avatar
andythenorth
Tycoon
Tycoon
Posts: 4925
Joined: 31 Mar 2007 14:23
Location: Lost in Music

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by andythenorth » 02 Aug 2019 07:38

Iron Horse 2.0.0 Alpha 18 now on Bananas.

Player bug reports have been super useful, thanks, keep it up :)

Changes from 2.0.0 Alpha 17
  • sprites complete for Pegasus steam engine
  • tweaks to Tencendur sprites
  • use player's EMU livery choice for metro trains
  • set correct positions for wagon tail lights
  • remove tail lights from engines, railcars etc which need custom tail light sprites drawing (later)
2 trains left to draw, then the beta is ready :twisted:

User avatar
andythenorth
Tycoon
Tycoon
Posts: 4925
Joined: 31 Mar 2007 14:23
Location: Lost in Music

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by andythenorth » 03 Aug 2019 09:49

Lionic wrote:
31 Jul 2019 14:46
According to the description Ultra Shoebox has power of 1267 HP, further description says power on diesel is 1250 hp.
This one is now fixed and will be in the next release ;)

User avatar
andythenorth
Tycoon
Tycoon
Posts: 4925
Joined: 31 Mar 2007 14:23
Location: Lost in Music

Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

Post by andythenorth » 03 Aug 2019 12:33

1 year and 362 days since starting Iron Horse 2, version 2.0.0 Beta 1 is now on Bananas :)

Biggest known issue is incomplete cargo sprites.

Report anything else you find, it's been super-helpful getting reports from alpha testers, cheers :)

Changes from 2.0.0 Alpha 18
  • sprites complete for
    • Bean Feast steam engine
    • Cheese Bug steam engine
  • add tail lights to railcars, metro, high speed trains and very high speed trains
  • improve general appearance of tail lights
  • for vehicles with variable power, buy menu text now displays using correct power units, instead of always being imperial hp
  • tweaks to multiple sprites

    Lionic
    Traffic Manager
    Traffic Manager
    Posts: 166
    Joined: 02 Jun 2014 09:13

    Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

    Post by Lionic » 03 Aug 2019 19:15

    And it's time to remove "stick to 1950-2050" warning from the description.


    Lionic
    Traffic Manager
    Traffic Manager
    Posts: 166
    Joined: 02 Jun 2014 09:13

    Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

    Post by Lionic » 05 Aug 2019 06:53

    Andy should High-Speed trains use livery of MU's or locomotives?

    User avatar
    andythenorth
    Tycoon
    Tycoon
    Posts: 4925
    Joined: 31 Mar 2007 14:23
    Location: Lost in Music

    Re: "Iron Horse" - A modular train set based slightly in reality

    Post by andythenorth » 05 Aug 2019 10:05

    Lionic wrote:
    05 Aug 2019 06:53
    Andy should High-Speed trains use livery of MU's or locomotives?
    Locomotives.

    They have dedicated passenger coaches, and there's no way to use the MU livery on those. :twisted:

    Post Reply

    Return to “Graphics Development”

    Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 7 guests