Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Thu Jun 22, 2017 8:38 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 2:42 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
I am officially starting a NewGRF projrct called The Metropolitan (or Metro) Subway Set.
It will include subway systems throughout most Metro areas,

New York
Boston
Washington D.C.
London
Paris
Berlin
L.A.

And More!

Unfortunetly this is my first NewGRF set and I don't know much about coding and drawing, but I am learning fast!
Looking for Sprite Drawers!

PROGRESS:

New York: Finished and in PreAlpha
L.A.: Requested

RELEACES:

PreAlpha: Includes NY Subway
PreAlpha 2.0: Fixes Cost
PreAlpha 2.1: Buxfix (B1A1)
PreAlpha 3.0: Bugfix (B2A2)
PreAlpha 3.1: Bugfix (B3A1)

Bugs:
1. NewGRF Name Too Long, Attempted Once, Fixed
2. Train Names Reverting to Non GRF Names, Attempted Once, Fixed
3. Train Not Company Colored, Attempted Once, Fixed


Attachments:
PAP.PNG
PAP.PNG [ 14.35 KiB | Viewed 31892 times ]
Metro Subway Set.grf [1.98 KiB]
Downloaded 2091 times


Last edited by technosnorunt58 on Fri Jun 25, 2010 8:18 pm, edited 7 times in total.
Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 7:36 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 05, 2009 4:36 pm
Posts: 1964
Location: Leeds, UK
technosnorunt58 wrote:
I am officially starting a NewGRF projrct called The Metropolitan (or Metro) Subway Set.
It will include subway systems throughout most Metro areas,

New York
Boston
Washington D.C.


This is just my opinion, but isn't the London Underground/Paris Metro/Berlin U-Bahn have more relevant/important metro stock than Boston. However, I still think a dedicated metro set will be great :D . Oh and will it be supported with NuTracks 3rd rail?

_________________
Screenshots

Formerly Class 165


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 8:29 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Thu Sep 18, 2008 11:47 pm
Posts: 334
Location: California, USA
This sounds like a good idea to me. If you would like, you may use my drawing of the Breda A650 "Los Angeles HRV" in your set.

Attachment:
File comment: PNG preview. PCX is available on request.
Breda A650.png
Breda A650.png [ 2.3 KiB | Viewed 32113 times ]

If you do wish to use it, just drop me a PM to talk about licencing.


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 9:54 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
1. I only sort of know about NuTrack, I will look more into it.
2. I will add your sudgestion to the list.
3. That looks great!

Thanks for everyones support!


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 11:03 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 05, 2009 4:36 pm
Posts: 1964
Location: Leeds, UK
technosnorunt58 wrote:
1. I only sort of know about NuTrack, I will look more into it.
2. I will add your sudgestion to the list.


Thank you :D !

_________________
Screenshots

Formerly Class 165


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 2:12 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
I finished The New York Subway! I have not coded it yet.


Attachments:
File comment: It sort of looks like a bus...but it's still good, right?
(The blue is Company Color)

New York Subway.PNG
New York Subway.PNG [ 1.3 KiB | Viewed 31968 times ]


Last edited by technosnorunt58 on Thu Jun 24, 2010 2:46 pm, edited 1 time in total.
Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 2:42 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
I don't see a picture. Please try again using the forums' upload function so that you don't have to rely on unreliable image hosts :wink:

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 2:47 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
Fixed it!


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 6:24 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
I ran into a problem when I was putting together my NewGRF, it was cutting my sprites! How can I fix that?


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 11:46 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
PreAlpha Released!
YAY! :D


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Fri Jun 25, 2010 5:31 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
Class 165 wrote:
Oh and will it be supported with NuTracks 3rd rail?


Yes, but by regular NuTracks. (3rd Rail?)


Top
   
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 10:50 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 12:59 am
Posts: 79
I am now confused!


Top
   
 Post subject: Re: The Metro Subway Set
PostPosted: Wed Nov 24, 2010 8:00 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16662
Location: Almere, The Netherlands
technosnorunt58 wrote:
I finished The New York Subway! I have not coded it yet.
Image


Sprites are too long.
Roof is shaded differently in both | view sprites (bottom one is how it should be).

There's a link to Drawing Tutorials in my signature. Keep up the good work :)

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
PostPosted: Tue Jan 18, 2011 11:36 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Nov 10, 2010 6:39 pm
Posts: 19
I suggest you to increase the capacity of the subways. Your NY subway loads only 25 passengers per car. This is not much: the main advantage of using metro is the high capacity and high loading speed, which is very usefull as feeders or inner city service in high density urban area. With only 25 per car you have better using a commuter train. It would be more realistic too: I don't know how much people you put in a metro car but it is a lot.
The subways from the 2cc set load from 80 to 150 passengers per car iirc. They are also more expensive to purchase and run.


Top
   
PostPosted: Sun Sep 22, 2013 1:50 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Sun Sep 22, 2013 12:51 pm
Posts: 191
Location: Somewhere in Kent
Could you add underground stations too?


Top
   
PostPosted: Sun Sep 22, 2013 2:31 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Feb 02, 2013 2:03 am
Posts: 1423
bvoice360 wrote:
Could you add underground stations too?

There are a few underground station NewGRFs that you can find on BaNaNaS. Currently, real underground stations (stations inside tunnels) are not possible in OpenTTD, but if you are an advanced coder you can do this stuff if you want to try the challenge.

_________________
Formerly known as UseYourIllusion.
Java Scenario Found Here - Version 2 out
[tweɪ̂ pû tɕʰì wɔ̀ mǐlɤ lû tɕʰìŋ nì pɑ́ŋmɑ̌ŋ]


Top
   
PostPosted: Sun Sep 22, 2013 2:52 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:15 pm
Posts: 5626
Location: Eastern KY
Considering that the last time the author posted was the day he uploaded the last version, back in 2011, I doubt this set is being updated. The solution, though, would be for the author to re-code the set to support the 3rd rail & metro rail options of NuTracks and Metro Tracks, so that this becomes a "proper" metro train set.

_________________
Do you like drones, quadcopters & flying toys? Check out Drone Strike Force!
Image

Base Music Sets: OpenMSX | Scott Joplin Anthology | Traditional Winter Holiday Music | Modern Motion Music
Other Projects: 2CC Trams | Sprite Sandbox & NewGRF Releases | Ideabox | Town Names | Isle of Sodor Scenario | Random Sprite Repository
Misc Topics: My Screenshots | Forgotten NewGRFs | Unfinished Graphics Sets | Stats Shack | RoadTypes?


Top
   
PostPosted: Sun Sep 29, 2013 2:33 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Sun Sep 22, 2013 12:51 pm
Posts: 191
Location: Somewhere in Kent
UseYourIllusion wrote:
bvoice360 wrote:
Could you add underground stations too?

There are a few underground station NewGRFs that you can find on BaNaNaS. Currently, real underground stations (stations inside tunnels) are not possible in OpenTTD, but if you are an advanced coder you can do this stuff if you want to try the challenge.

Im no programming genius but it seems weird to make an underground railway train mod without making customisable length tunnels and underground stations (maybe he/shes working on it?)


Top
   
PostPosted: Sun Sep 29, 2013 8:56 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:15 pm
Posts: 5626
Location: Eastern KY
bvoice360 wrote:
UseYourIllusion wrote:
bvoice360 wrote:
Could you add underground stations too?

There are a few underground station NewGRFs that you can find on BaNaNaS. Currently, real underground stations (stations inside tunnels) are not possible in OpenTTD, but if you are an advanced coder you can do this stuff if you want to try the challenge.

Im no programming genius but it seems weird to make an underground railway train mod without making customisable length tunnels and underground stations (maybe he/shes working on it?)


It's easy to make a train NewGRF. At the very simple end you just take somebody else's train NewGRF code and replace their sprites with your own. It's much more complicated to re-write the entire code of the game to accommodate a feature that never existed in the original game.

_________________
Do you like drones, quadcopters & flying toys? Check out Drone Strike Force!
Image

Base Music Sets: OpenMSX | Scott Joplin Anthology | Traditional Winter Holiday Music | Modern Motion Music
Other Projects: 2CC Trams | Sprite Sandbox & NewGRF Releases | Ideabox | Town Names | Isle of Sodor Scenario | Random Sprite Repository
Misc Topics: My Screenshots | Forgotten NewGRFs | Unfinished Graphics Sets | Stats Shack | RoadTypes?


Top
   
PostPosted: Sat Oct 05, 2013 11:50 am 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Sun Sep 22, 2013 12:51 pm
Posts: 191
Location: Somewhere in Kent
kamnet wrote:
bvoice360 wrote:
UseYourIllusion wrote:
There are a few underground station NewGRFs that you can find on BaNaNaS. Currently, real underground stations (stations inside tunnels) are not possible in OpenTTD, but if you are an advanced coder you can do this stuff if you want to try the challenge.

Im no programming genius but it seems weird to make an underground railway train mod without making customisable length tunnels and underground stations (maybe he/shes working on it?)


It's easy to make a train NewGRF. At the very simple end you just take somebody else's train NewGRF code and replace their sprites with your own. It's much more complicated to re-write the entire code of the game to accommodate a feature that never existed in the original game.

yeah i dont have the techy know-how to add the features that i said about in my prev post


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.