UK Renewal Train Set [1.4 release 4/12]

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

SHADOW-XIII
Tycoon
Tycoon
Posts: 13749
Joined: 09 Jan 2003 08:37

Post by SHADOW-XIII » 25 Apr 2005 17:53

I think supports are very good drawn
what are you looking at? it's a signature!

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Post by Purno » 25 Apr 2005 17:54

The bridge looks amazing IMO :bow:
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

ChrisCF
Transport Empire Developer
Transport Empire Developer
Posts: 3610
Joined: 26 Dec 2002 16:39
Location: Over there --->

Post by ChrisCF » 25 Apr 2005 18:21

Born Acorn wrote:Amazing, but I fear the supports are too thin somehow, looks strange in the game :?
I think the strange look is due to the supports being out of perspective. Look where the support meets the ground on the slope, and then where the other supports meet. The other supports should meet the ground in the same place on the tile as the slopes. Other than that, the bridge looks really good.

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5383
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 25 Apr 2005 21:48

Born Acorn wrote:Amazing, but I fear the supports are too thin somehow, looks strange in the game :?
They should be about 4-5 pixels thicker in the back, but they clip through the road-deck (and any vehicles on the bridge!) :( It's only really an issue with the higher bridges.

The perspective is slightly skewed, to make them seem taller - same issue as the tunnel entrances. And it looks extra-funny in the screenshot I posted because the bridge is built over a slope.
Attachments
bridge1.gif
bridge1.gif (53.14 KiB) Viewed 3288 times
Last edited by PikkaBird on 25 Apr 2005 22:03, edited 2 times in total.

ChrisCF
Transport Empire Developer
Transport Empire Developer
Posts: 3610
Joined: 26 Dec 2002 16:39
Location: Over there --->

Post by ChrisCF » 25 Apr 2005 22:00

PikkaBird wrote:(And it looks extra-funny in the screenshot I posted because the bridge is built over a slope).
Ah, that would explain why they look a little out. Any answer to getting involved with the larger BR Set, or on whether we can use your sprites?

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5383
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 25 Apr 2005 22:06

ChrisCF wrote:Any answer to getting involved with the larger BR Set, or on whether we can use your sprites?
Sure. After I get all the diesels coded and running, we'll have to talk about which specific vehicles you want for the BR Set.

I'll think about a more unique name for my graphics, too. :oops:

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11773
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 26 Apr 2005 00:31

Or you could release the bridges separately, that would be nice too. You could make a stone version of the brick bridge also.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5383
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 26 Apr 2005 00:51

krtaylor wrote:Or you could release the bridges separately, that would be nice too. You could make a stone version of the brick bridge also.
It's a seperate .grf in the zip file.

I wanted to make more viaducts, but the only problem is it seems that all the default bridges except the wooden one share some sprites.

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11773
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 26 Apr 2005 00:53

I think I heard that the Patchteam was taking another look at the way the bridge graphics system works, and maybe they would improve it somewhat. Hope so.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
Szappy
Chief Executive
Chief Executive
Posts: 689
Joined: 29 Mar 2004 14:35
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Post by Szappy » 26 Apr 2005 07:02

PikkaBird wrote:I wanted to make more viaducts, but the only problem is it seems that all the default bridges except the wooden one share some sprites.
No, they don't, if you use the newbridges feature, coded by Oskar.
I can help you with that, I coded Purno's Bridge set (mind you, it was in GRFMaker tho).
Image please use email instead of PM

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2743
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 26 Apr 2005 09:47

/me breaks down and cries

That is so insanely cool!

Pikkabird! Your an asset to the TTD community! Dont *ever* go back to Locomotion!!!

:D

And yeah, as much as I dont like OTTD (At the moment), your stuff would be so insanely awesome there too!
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5383
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 26 Apr 2005 09:49

Szappy wrote:No, they don't, if you use the newbridges feature, coded by Oskar.
Hmm, I see. I'll have to look in to it.

Anyway, here are the Diesels/Electrics for tonight. I haven't done the MUs yet (unless you count the HST as a MU), or any car replacements (except the HST again). I'm not completely happy with them, but it'll do for tonight. :)

(removed)

THe 91 particularly needs some car replacements (such as a DVT if the last vehicle in the consist is a mail van). All the MUs (currently 4; the original 2 DMUs, plus two new EMUs. And I'm thinking of adding a 5th, a high-speed DMU a la Voyager) will have their own matching passenger/mail car graphics.

Aegir, I'm not planning to go back to Loco :) Although we'll have to wait and see what TRS2006 has in store... :P
Last edited by PikkaBird on 27 Apr 2005 09:59, edited 1 time in total.

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2743
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 26 Apr 2005 10:36

Darnit! I only downloaded 0.11 less than an hour ago... :D

Nice work, very nice.
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

blackfour
Engineer
Engineer
Posts: 96
Joined: 12 Feb 2003 00:13

Post by blackfour » 26 Apr 2005 13:12

For some reason, the viaduct limits my trains to 20mph...is there a reason for this happening? I'm sure i've done something wrong...
Tom

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5383
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 26 Apr 2005 13:21

blackfour wrote:For some reason, the viaduct limits my trains to 20mph...is there a reason for this happening? I'm sure i've done something wrong...
Tom
Hey Tom.

Perhaps you have another .grf file which is conflicting (changing the speedlimit back)?

blackfour
Engineer
Engineer
Posts: 96
Joined: 12 Feb 2003 00:13

Post by blackfour » 26 Apr 2005 14:04

Thanx for the reply, but i don't think that's it...i've got the electric rails, new stations, Cargo Set, new ships and track foundations on, as well as your steam/diesel/electric locos...ii'll see if there's anything else, thanx again,
Tom

User avatar
Szappy
Chief Executive
Chief Executive
Posts: 689
Joined: 29 Mar 2004 14:35
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Post by Szappy » 26 Apr 2005 14:11

... then I'd guess that you don't have "newbridges=on" in your ttdpatch[w].cfg
Image please use email instead of PM

User avatar
DanMacK
Tycoon
Tycoon
Posts: 3903
Joined: 27 Feb 2004 20:03
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by DanMacK » 26 Apr 2005 15:47

Pikka, looks awesome! I'll definitely have to try these out today.

Looks like your class 20 is missing the rear deck though :shock: Aside from that however, all look great! Also... Still noticed the Class 55 missing ;) Heck, if you want, I'll draw it for you :D

So any plans for the rolling stock? (ie smaller cars, generic old style coaches/mail vans, etc)?

User avatar
Bastiaan
Chairman
Chairman
Posts: 781
Joined: 12 Feb 2004 19:34
Location: Zwolle (NL)
Contact:

Post by Bastiaan » 26 Apr 2005 16:28

DanMacK wrote:Looks like your class 20 is missing the rear deck though :shock:
What rear deck? The Class 20 only has a front deck:
http://www.railfaneurope.net/pix/gb/die ... 0/pix.html

Or do you mean something else?

Bastiaan
Image

User avatar
Born Acorn
Tycoon
Tycoon
Posts: 7571
Joined: 10 Dec 2002 20:36
Skype: Bornacorn
Location: Wrexham, Wales
Contact:

Post by Born Acorn » 26 Apr 2005 17:02

Pikkabird: Why don't you make the game think that the 91 is a dmu so it will be built like the HST 125 and the Sprinter 158 :wink:

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 8 guests