Track Detoriation

Got an idea for a new feature in TTDPatch? Post it here.

Moderator: TTDPatch Moderators

Post Reply
User avatar
Comeng 523M
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 188
Joined: 07 May 2007 03:13
Location: Melbourne, Australia

Track Detoriation

Post by Comeng 523M » 26 Jul 2007 07:29

In Melbourne much of our infrastructure is very old and needs replacing. I was thinking, would it be possible for tracks in TTD Patch to visibly deteriorate over time, and the maximum speed a train could travel over it, would be reduced. For example, when brand new, a train could travel at maximum speed. After 10 years, It could only travel at 90% of it's maximum speed, then after 10 more years, 80%, and so on.
Image

User avatar
Dave
Moderator
Moderator
Posts: 17204
Joined: 26 Dec 2005 20:19
Location: Harringay, North London
Contact:

Re: Track Detoriation

Post by Dave » 26 Jul 2007 12:55

This is a feature that is currently being implemented by a couple of third-party guys in OTTD. Well at least, the appearance. The trouble with it is that it would require a bit to check for the age of the track (if I remember previous discussions correctly), and this is where the stumbliong block lies. One can create rusty tracks as station blocks, and it will also be an option to place them as objects when eis_os turns his attention back to the newobjects side of 2.6.

In fact... Give me a couple of hours.
Official TT-Dave Fan Club

Dave's Screenshot Thread! - Albion: A fictional Britain
Flickr


Why be a song when you can be a symphony? r is a...

Matt Samyel
Engineer
Engineer
Posts: 50
Joined: 08 Aug 2007 18:46
Location: Czech Republic

Re: Track Detoriation

Post by Matt Samyel » 09 Aug 2007 19:23

And then use a "rebuild roads" option in "City administrative"

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Re: Track Detoriation

Post by Purno » 09 Aug 2007 19:53

Matt Samyel wrote:And then use a "rebuild roads" option in "City administrative"
And how does "rebuild roads" influence the tracks detoriation suggested in this topic? :/
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

User avatar
aahz77
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 274
Joined: 16 Aug 2006 10:15
Location: Hamburg, Germany

Re: Track Detoriation

Post by aahz77 » 09 Aug 2007 21:08

Purno wrote:
Matt Samyel wrote:And then use a "rebuild roads" option in "City administrative"
And how does "rebuild roads" influence the tracks detoriation suggested in this topic? :/
Nothing, apparently. By the way, the correct spelling of the word is "deterioration".
One after one, by the star-dogged Moon,
Too quick for groan or sigh,
Each turned his face with a ghastly pang,
And cursed me with his eye.

-- Samuel T. Coleridge, The Rime of the Ancient Mariner

User avatar
Railwaymodeler
Tycoon
Tycoon
Posts: 2097
Joined: 23 Dec 2004 18:31
Location: Wisconsin, USA

Re: Track Detoriation

Post by Railwaymodeler » 13 Aug 2007 17:49

If this feature could be implemented, one way to rebuild track would be to re-lay new track on top, much as we do now with the Patch when upgrading from Rail to monorail or maglev. There could be some cost difference based on age or something.

May edit this when I have my thoughts together more- must have lunch!
Without Trains America Stops

Image
Image

Post Reply

Return to “Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests