Tram and Trolleybus Discussion

Got an idea for a new feature in TTDPatch? Post it here.

Moderator: TTDPatch Moderators

Which vehicles you prefer?

Trams
104
78%
Trolleybuses
30
22%
 
Total votes: 134

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 25 May 2005 11:51

Raichase wrote:you're really working hard on this :)).
I did small part of job, Czech team is great, they done allmost everything! It'd be great for trams and trolleybuses to come on "possible" list, we are all looking forward to see it, and we all hope all graphics will be ready for that BIG day!
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 25 May 2005 17:45

krtaylor wrote:The Czech set is using the third (maglev) slot for trams. Someday maybe we will have trams as an entirely new thing, sort of a road vehicle, but not now.
I know it's probably impossible, but this is my idea how this thing should work:
If tram tracks are using third track slot, trams would be incompatible with some sets which use three rail slots (at least two: Japan, which uses it for Shinkansens, and Serbian which use it for narrow gauge tracks, I don't know any other set with three slots, if exists) and it would be pity :( (other thing is that in that case trolleybuses are impossible, I don't like that fact, but I'm in smaller group - see poll :wink: ). So I think it would be great if it'll be possible to add more road slots:
Under 'Road construction' three options: road, tram, trolleybus (or maybe together in road menu, whish is probably easier);
Tram and trolleybus track sprites should be like 'normal' road with added tracks and/or wires (I think it's possible, you can construct electrified rail which use sprites combination);
It should be possible to construct tram tracks and wires or trolleybus wires instead 'normal' roads (I think it's possible, you can construct in that way different types of rail tracks);
Trams and trolleybuses should be road vehicles, which are not going on 'normal' roads (I think it's also possible, cause you have electrified rails, where you can use non-electric and electric locos, and 'normal' rails, where you can use only non-electric locos).
It would be good (altough it's not in direct connection with this topic) to construct drive-through station instead road tile (now you must demolish road, and then construct station).
So, I think only problem to implement trams and trolleybuses is: is it possible to add more road slots? Maybe there is different way, if anybody has idea, please post it.
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 25 May 2005 18:28

Yes, what you're talking about has been extensively discussed, and is though to be theoretically possible, but a lot of work. eis_os was working on it for a while, and that's where the drive-through busstop came from, but he ran into some problems and stopped for a bit.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 30 May 2005 18:10

krtaylor wrote:Yes, what you're talking about has been extensively discussed
If that has been discussed in Forums, would you please give link to this discussion?
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 31 May 2005 02:03

Eh? It's this thread...
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
RailJade
Engineer
Engineer
Posts: 92
Joined: 27 Jul 2004 15:19
Location: On the Northeast Corridor

Post by RailJade » 31 May 2005 07:43

Wile E. Coyote wrote:I know it's probably impossible, but this is my idea how this thing should work:
If tram tracks are using third track slot, trams would be incompatible with some sets which use three rail slots (at least two: Japan, which uses it for Shinkansens, and Serbian which use it for narrow gauge tracks, I don't know any other set with three slots, if exists) and it would be pity :( (other thing is that in that case trolleybuses are impossible, I don't like that fact, but I'm in smaller group - see poll :wink: ).
Personaly, I would much have a tram/light rail system be implemented in the 3rd track option since it would be easyer to add into the game. Though I do agree on your point that this would be incompadible with any train sets that use the 3rd track type, though it would not bother me since I mainly use the US set.

User avatar
SuperTycoon
Chief Executive
Chief Executive
Posts: 733
Joined: 24 Jun 2004 20:05

Post by SuperTycoon » 31 May 2005 08:56

RailJade wrote:
Wile E. Coyote wrote:I know it's probably impossible, but this is my idea how this thing should work:
If tram tracks are using third track slot, trams would be incompatible with some sets which use three rail slots (at least two: Japan, which uses it for Shinkansens, and Serbian which use it for narrow gauge tracks, I don't know any other set with three slots, if exists) and it would be pity :( (other thing is that in that case trolleybuses are impossible, I don't like that fact, but I'm in smaller group - see poll :wink: ).
Personaly, I would much have a tram/light rail system be implemented in the 3rd track option since it would be easyer to add into the game. Though I do agree on your point that this would be incompadible with any train sets that use the 3rd track type, though it would not bother me since I mainly use the US set.
I think doing it as a 3rd track type would be ok for a quick fix, but in the long run having as an additional road type - so that road vehicles can also use the streets - would probably be better
Image

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 31 May 2005 15:20

krtaylor wrote:Eh? It's this thread...
Oh, I thought it was discussed somewhere else... :oops:
SuperTycoon wrote:I think doing it as a 3rd track type would be ok for a quick fix, but in the long run having as an additional road type - so that road vehicles can also use the streets - would probably be better
Yes, I think the same
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 18 Jun 2005 20:53

Hello guys... I create new tram caternary (something variations)... What do you thing about???

Image

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 18 Jun 2005 21:40

All looking good! :D But last to right is closest to real. How's going work on catenary in curves (for both trams and trolleybuses)?
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 18 Jun 2005 21:49

Caternary in curves it's no problem... This is same types of caternary in Czech Republic...
And I work on complete caternary for trolleybusses now...
But crossing between trolleybusses and trams is non-realistic in game...

Hitperson
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 348
Joined: 09 May 2005 07:25

Post by Hitperson » 22 Jun 2005 07:25

VERY NICE. do you have any idea at all when this will be released I WANT. :shock:

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 26 Jul 2005 11:51

@CzechTeam: Any news about tram set?
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
Hadez
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 217
Joined: 22 Jul 2004 21:25
Location: Jablonec nad Nisou, Czech republic
Contact:

Post by Hadez » 30 Jul 2005 17:00

Unfortunately, nothing, since we have more projects to complete and Patch doesn't support tramway on roads...

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 30 Jul 2005 18:01

You could work on learning to be Patch coders so as to make trams work on roads. :P
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 12 Dec 2005 17:57

Hey, trams are available now! :D :D :D What's happening with Czech trams?
(Sorry for digging old topic, but I think here are many useful suggestions and graphics.)
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 12 Dec 2005 19:17

Wile E. Coyote wrote:Hey, trams are available now! :D :D :D What's happening with Czech trams?
(Sorry for digging old topic, but I think here are many useful suggestions and graphics.)
Nothing... ;)

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 12 Dec 2005 22:16

Since you already have all the graphics drawn, is there a plan to rework the Czech trams to be real-trams-on-roads now that you can?
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 12 Dec 2005 23:26

krtaylor wrote:Since you already have all the graphics drawn, is there a plan to rework the Czech trams to be real-trams-on-roads now that you can?
Yes, we work on this set but we haven't some pattern for coding it... Trams on roads it's specially modified road vehicles, I think it...

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 12 Dec 2005 23:47

Oh yes, you would completely have to recode everything I imagine. But you wouldn't have to change the graphics any, I don't think.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

Post Reply

Return to “Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest