Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Oct 20, 2018 11:48 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Mar 28, 2013 1:24 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
I am getting no sound in DOSBox using the mentioned nightly. I do get sound without the patch. I don't remember there being any switches for turning music off. Should I forward this to the DOSBox people?

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 8:38 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Fri Mar 04, 2005 1:07 am
Posts: 1491
roboboy wrote:
I am getting no sound in DOSBox using the mentioned nightly. I do get sound without the patch. I don't remember there being any switches for turning music off. Should I forward this to the DOSBox people?
Thre are many sound settings in DOSBox (see dosbox.conf). You just need to experiment a bit.

I believe, I asked before, but why don't you just use TTDPatch for Windows and do away with DOSBox ?


Top
   
PostPosted: Fri Mar 29, 2013 5:05 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
What I am asking about is the fact that TTD without the patch has music but with the patch it doesn't, I haven't changed any sound config settings anywhere in between launching with and without the patch.

Because I like playing with it and it is more portable. When I play TTDP on my laptop I do normaly use the windows version.

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 6:27 am 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Fri Mar 07, 2003 1:10 pm
Posts: 3602
Location: Germany
Notice: if you enable win2k for the dos version certain interrupt handler are disabled so NTVDM on 32Bit NT machines can start TTD Dos. This may influence sound (disabling) and mouse behaviour.

http://projects.tt-forums.net/projects/ ... sions/2039

_________________
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image


Top
   
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 6:59 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
Aha. Thanks for that eis_os. I will add it to a FAQ somewhere :)

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 9:26 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
Would it be wise based on research to disable win2k in the DOS version if the DOS version reported by the "get version" interrupt returns 8? 8 is what XP+ return but is also the version returned by ME so maybe some research into reported minor versions would be in order.

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 7:04 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2001 8:18 pm
Posts: 23881
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
NTVDM emulates DOS version 5, I thought. 95 is 7.0, 98 is 7.1, Me is 8.0, from memory.

_________________
Owen Rudge
owenrudge.net | Owen's Transport Tycoon Station | Owen's Locomotion Depot | The Transport Tycoon Wiki


Top
   
PostPosted: Sun Aug 25, 2013 10:55 am 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Fri Mar 07, 2003 1:10 pm
Posts: 3602
Location: Germany
Well, you can disable the patch, it was a good way to do a short dos version test to see if TTD Dos actually run (not really helpful on 64bit OS anyway)

_________________
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image


Top
   
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 11:28 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
eis_os wrote:
Well, you can disable the patch, it was a good way to do a short dos version test to see if TTD Dos actually run (not really helpful on 64bit OS anyway)


I personally for the challenge while I am learning x86 ASM would like to work out a good way of auto disabling the patch under DOS or a DOS based Windows Version.

orudge wrote:
NTVDM emulates DOS version 5, I thought. 95 is 7.0, 98 is 7.1, Me is 8.0, from memory.


I will have to check that for XP as NT 3.1 to 2000 I have read definitely report/emulate version 5. The DOS boot files that XP puts on a bootable floppy however are version 8. I know there are two interrupts for detecting if Windows is running from DOS, one for 3.x and earlier and one for 95 (to presumably ME) I plan to combine that check with the DOS version check.

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
PostPosted: Fri Sep 06, 2013 9:01 am 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2001 8:18 pm
Posts: 23881
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
roboboy wrote:
I will have to check that for XP as NT 3.1 to 2000 I have read definitely report/emulate version 5. The DOS boot files that XP puts on a bootable floppy however are version 8. I know there are two interrupts for detecting if Windows is running from DOS, one for 3.x and earlier and one for 95 (to presumably ME) I plan to combine that check with the DOS version check.

The DOS that Windows uses for boot disks is different to the DOS emulated by NTVDM.

Been a while since I used a 32-bit version of Windows anyway!

_________________
Owen Rudge
owenrudge.net | Owen's Transport Tycoon Station | Owen's Locomotion Depot | The Transport Tycoon Wiki


Top
   
PostPosted: Fri Sep 06, 2013 9:13 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
Long time since I used 32 bit on my main machine as well. I wasn't sure about that, so that clears that up. Shouldn't be too difficult to knock up a quick program (in asm or quick basic) to check the values and print them.

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.