Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Oct 20, 2018 6:13 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 5:14 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Jun 10, 2016 8:45 am
Posts: 45
Location: Russia
That's would be nice, if after pressing [u]URL[/u] some if-statement.
What i mean:
If there's highlated text(which isn't url) it would be placed in this way:
[url=(cursor is here/or autopaste from buffer]text[/url]
If there's no highlated text, or link is highlated:
[url(=link)](cursor)[/url]
So, that's my suggestion.

_________________
Sorry for my "great" English


Top
   
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 5:28 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 19, 2009 7:25 pm
Posts: 2619
Location: Kent
Not sure how familiar you are with the PHP code of PHPBB forums, but this is an awful lot of work to make this change to save the user 1/10th of a second to press the left arrow on their keyboard or simply click where you want to type...

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 5:44 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Jun 10, 2016 8:45 am
Posts: 45
Location: Russia
Leanden wrote:
Not sure how familiar you are with the PHP code of PHPBB forums, but this is an awful lot of work to make this change to save the user 1/10th of a second to press the left arrow on their keyboard or simply click where you want to type...

I think, that's one of the most important reasons, why it's called suggestion, and not order.

_________________
Sorry for my "great" English


Top
   
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 6:23 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Jan 22, 2005 7:31 pm
Posts: 6351
Location: Wakefield, West Yorkshire
and well, none of us are really in a position to order Owen to do anything :p

_________________
Image
Worst Behaved IRC Member of 2008, 2009 & 2010 - Go Me!


Top
   
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 11:42 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 19, 2009 7:25 pm
Posts: 2619
Location: Kent
PropH wrote:
Leanden wrote:
Not sure how familiar you are with the PHP code of PHPBB forums, but this is an awful lot of work to make this change to save the user 1/10th of a second to press the left arrow on their keyboard or simply click where you want to type...

I think, that's one of the most important reasons, why it's called suggestion, and not order.


Never said it was an order at any point, but making suggestions on these forums without comprehending the time and work required to make said suggestion happen generally doesnt ellicit to friendliest response, especially when the benefit of such a change is so infinitely small.

Please do some research before makinga simple "suggestion".

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Fri Jul 29, 2016 6:11 am 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2001 8:18 pm
Posts: 23881
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
I would suggest this at phpbb.com - it's not something I'll be doing I'm afraid, but if it ends up part of phpBB then we will benefit from it eventually.

_________________
Owen Rudge
owenrudge.net | Owen's Transport Tycoon Station | Owen's Locomotion Depot | The Transport Tycoon Wiki


Top
   
PostPosted: Fri Jul 29, 2016 9:11 am 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Mon Oct 23, 2006 2:07 am
Posts: 331
Location: Berlin
Hello

Leanden wrote:
Not sure how familiar you are with the PHP code of PHPBB forums


This has nothing to do with the PHP-code of the board software. It's a task for it's JavaScript-code.

Leanden wrote:
but this is an awful lot of work to make this change to save the user 1/10th of a second to press the left arrow on their keyboard or simply click where you want to type...


It seems to be only a bit of a time saver, one that isn't worth the effort. But from a users view it would be a gain of convenience. Other forum- and also board-systems have this or a comparable feature i.e. often with a JS-prompt for the URL and the optional link text. Many users expect the function and will fail while inserting their messages.

I'm sure, I have seen that feature years ago in a phpBB-driven board before. And yes, like orudge said, this has to be addressed to the phpBB-developers.

Tschö, Auge

_________________
further development of My Little Forum 1


Top
   
PostPosted: Fri Jul 29, 2016 10:16 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 19, 2009 7:25 pm
Posts: 2619
Location: Kent
Auge wrote:
It's a task for it's JavaScript-code.


Thanks for the correction, i've done plenty of PHP mods for phpBB boards in the past, i assumed it would fall into that category. JavaScript just compounds the issue further :P

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Sat Jul 30, 2016 8:19 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Fri Dec 21, 2012 12:34 pm
Posts: 96
There used to be a mod available for this, but nobody made an extension yet (phpBB changed how you add stuff to the software). It would be a nice feature to have especially for the less techy users. The place to request one is https://www.phpbb.com/community/viewforum.php?f=496 - make sure that it hasn't been requested already though.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.