2.0.1 alpha / 2.5 beta discussion

Get help, info, news and advice about the Transport Tycoon Deluxe patch.

Moderator: TTDPatch Moderators

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4306
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Post by George » 26 Apr 2006 10:20

Csaboka wrote:Yes, but wouldn't that be easier with the new system proposed?
I have not tried :roll:
Image Image Image Image

User avatar
hovering teacup
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 429
Joined: 03 Feb 2004 12:40

Post by hovering teacup » 03 May 2006 23:05

beta 4 causes crash when the station tool hovers over buildings/industry.
Attachments
crashlogs.zip
(2.9 KiB) Downloaded 251 times

Flamelord
Chief Executive
Chief Executive
Posts: 731
Joined: 24 Mar 2005 22:29
Location: Oregon

Post by Flamelord » 03 May 2006 23:50

I just managed to crash it over an oil refinery, though a steel mill has worked before.
Additional Livery Set
Official TT-Jewel Staite FanClub

CPCNMAN007
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 303
Joined: 20 Jul 2005 16:27
Location: Montreal

Post by CPCNMAN007 » 05 May 2006 03:39

I has one crash
Attachments
Crash005.txt
(1.6 KiB) Downloaded 352 times
ImageImageImageImageImageImage

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 05 May 2006 04:13

That happened when you clicked the "grf debug" button, right? I guess there's a small problem with that.
Josef Drexler

TTDPatch main | alpha/beta | nightly | manual | FAQ | tracker
No private messages please, you'll only get the answering machine there. Send email instead.

CPCNMAN007
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 303
Joined: 20 Jul 2005 16:27
Location: Montreal

Post by CPCNMAN007 » 05 May 2006 12:07

Patchman wrote:That happened when you clicked the "grf debug" button, right? I guess there's a small problem with that.
Here my 2 files
Attachments
ttdpatch.cfg
(3.13 KiB) Downloaded 270 times
newgrfw.cfg
(1.42 KiB) Downloaded 287 times
ImageImageImageImageImageImage

CPCNMAN007
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 303
Joined: 20 Jul 2005 16:27
Location: Montreal

Post by CPCNMAN007 » 05 May 2006 13:44

I have other problem :(
Attachments
newgrfw.cfg
(1.79 KiB) Downloaded 278 times
ttdpatch.cfg
(3.13 KiB) Downloaded 295 times
Crash003.txt
(1.57 KiB) Downloaded 275 times
ImageImageImageImageImageImage

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 05 May 2006 15:07

As far as I can tell it's the same problem.

What are you doing when it crashes?
Josef Drexler

TTDPatch main | alpha/beta | nightly | manual | FAQ | tracker
No private messages please, you'll only get the answering machine there. Send email instead.

CPCNMAN007
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 303
Joined: 20 Jul 2005 16:27
Location: Montreal

Post by CPCNMAN007 » 05 May 2006 15:11

Patchman wrote:As far as I can tell it's the same problem.

What are you doing when it crashes?
I click on DEBUG for the GRF Graphics in TTD and CRASH :(
ImageImageImageImageImageImage

User avatar
1016
Engineer
Engineer
Posts: 25
Joined: 24 Aug 2005 17:02
Location: AT

Post by 1016 » 02 Jun 2006 16:30

Sum corrections for the german in-game text strings provided by the mkpttxt executable:

First, the spelling mistakes, already corrected:

Code: Select all

; neterror1="\94Netzwerkfehler!\00"

; warning_notowns="\94Warnung: Dieses Spiel hat keine Städte. TTD wird vermutlich "
;	"abstürzen wenn es geladen wird!\00"

; txtetoolbox_saveasdefault="\98Als Standard speichern\00"

; grfdebughint="\98Erzeugt eine Debug-Datei des gesamten GRF Status\00"
Now for the "you-wouldn't-put-it-that-way" mistakes:

Code: Select all

; txtetoolbox="\94Erweitertes GUI\00"

; bribefailed="\94Ihr Bestechungsversuch wurde durch eine staatliche Untersuchung "
;	"aufgedeckt.\00"

; totalcargo="\8eTransportierte Fracht insgesamt\00"
...is way better than:

Code: Select all

; txtetoolbox="\94Erweiterte GUI Einstellungen\00" [because this is too long to fit into]

; bribefailed="\94Ihr Bestechungsversuch wurde aufgedeckt durch eine staatliche "
;	"Untersuchung.\00" [grammar mistake]

; totalcargo="\8eGesamtzahl der transportierten Fracht\00" [because this is too long to fit into]
Moreover, there'r some entries, I don't quite understand what they're supposed to do:

Code: Select all

; txtetoolbox_depotalltrash="\98Depot allTrash\00"
; txtetoolbox_saveinsavegame="\98Einstellungen anstecken\00"
; txtetoolbox_usedefaultinsave="\98Entfernen\00"
Whoever translated this ... (s)he'd have gotten an A :D

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 02 Jun 2006 18:21

Thanks for the comments. I've changed it to what you wrote, except I used

Code: Select all

txtetoolbox="\94GUI Einstellungen\00" 
txtetoolbox_depotalltrash="\98Depot allTrash\00"
txtetoolbox_saveinsavegame="\98Mit Spielstand speichern\00"
txtetoolbox_usedefaultinsave="\98Vom Spielstand entfernen\00"
Whoever translated this ... (s)he'd have gotten an A :D
That'd be me :mrgreen:
Josef Drexler

TTDPatch main | alpha/beta | nightly | manual | FAQ | tracker
No private messages please, you'll only get the answering machine there. Send email instead.

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5399
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 26 Jun 2006 00:17

A couple of crash logs from the nightly. These happen when trying to start a new game or enter the scenario editor, after previously abandoning a game.
Attachments
CRASH005.TXT
(1.55 KiB) Downloaded 251 times
CRASH004.TXT
(1.55 KiB) Downloaded 239 times

User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob » 31 Jul 2006 14:46

When the fishing grounsd become a news item, like when the production rises or drops, then the view of the fishing grounds in the news window is located too high in this window.
This has been in it from the first day and I think it's time to change that. :P
You can't see the bird's fly over the fishing grounds and you have to click very high in the window to hit the actual fishing grounds.
Attachments
clip2.png
clip2.png (41.41 KiB) Viewed 6474 times
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around

michael blunck
Tycoon
Tycoon
Posts: 5273
Joined: 27 Apr 2005 07:09
Contact:

Post by michael blunck » 31 Jul 2006 15:19

> [...] the view of the fishing grounds in the news window is located too high in this window. [...]

From your screenshot it seems to be OK. Remember, it´s not the birds but the fish what´s important. 8)

regards
Michael
Image

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 31 Jul 2006 21:51

No, I agree with him. The fishing grounds should be at the bottom of the window, or at least centered.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 01 Aug 2006 10:02

Ahh, but you're missing what Michael is saying, the fishing grounds are centred. You're paying attention to the birds, without noticing that they are circling above the tile the fishing ground occupies itself.

This is moreso a graphical issue, than anything else.
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob » 01 Aug 2006 12:28

The fishibng grouns are not centered, at least not in my games.
You have to click on the top of the shadow of the birds to hit the fishing grounds, and that spot isn't centered at all.
But this is Michaels baby, and he can do with it what he pleases, won't keep me from using it though.
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around

michael blunck
Tycoon
Tycoon
Posts: 5273
Joined: 27 Apr 2005 07:09
Contact:

Post by michael blunck » 01 Aug 2006 14:31

Well, there´s definitely something wrong with it. Although I couldn´t see that message for myself (seems they´re rare), in my games they´re not even centered in their own windows when selecting them from the map.

> But this is Michaels baby, and he can do with it what he pleases, [...]

If there´s a bug, I think it must be with regards to the newindustries feature, because the .grf author has no specific control about those message windows, they´re only referenced from the .grf giving the proper text handles.

regards
Michael
Image

DaleStan
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 10285
Joined: 18 Feb 2004 03:06
Contact:

Post by DaleStan » 01 Aug 2006 19:45

Michael, I assume that, in the fishing ground's prop 0A, you're setting both xoffs and yoffs for the fishing ground's tile to 00? What happens if you add 1 to all xoffs and yoffs values in that prop 0A?

I suppose it might make things worse too, but it seems like it would be worth a try.
To get a good answer, ask a Smart Question. Similarly, if you want a bug fixed, write a Useful Bug Report. No TTDPatch crashlog? Then follow directions.
Projects: NFORenum (download) | PlaneSet (Website) | grfcodec (download) | grfdebug.log parser

goalie
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 406
Joined: 28 Aug 2003 14:54
Location: Düsseldorf
Contact:

Post by goalie » 30 Aug 2006 15:25

hi since today i have windows vista testversion
but ttd does not work with vista

Post Reply

Return to “General TTDPatch”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests